Vepřové plátky se zeleninou
Vepřové řízky jsou obaleny v mouce a osmaženy. Podáváají se s omáčkou a s brokolicí a květákem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na pánev
Postup přípravy
Maso omyjte a nakrájejte na plátky.
Okraje nařízněte, maso naklepejte a osolte.
Každý řízek posypte po obou stranch kmínem a pepřem, koření přitlačte dlaní.
Poté řízky obalte v mouce.
Na pánvi rozehřejte olej a řízky opečte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Ve výpeku zpěňte cibuli, přidejte papriku, lžičku hladké mouky a zalijte vývarem.
Chvilku povařte a maso vložte do omáčky.
Květák s brokolicí povařte ve slané vodě s vegetou.
Nechte zeleninu okapat a pak ji rozeberte na růžičky.
Maso a zeleninu podávejte spolu s opečenými bramborami.
Hodnotit recept: