Vepřové plátky se zeleninou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřové plátky se zeleninou

50 min. | hlavní chod | 3 387 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vepřové plátky se zeleninou

Vepřové řízky jsou obaleny v mouce a osmaženy. Podáváají se s omáčkou a s brokolicí a květákem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkapepř černý mletý
1 kskvěták
1 lžičkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkapaprika mletá sladká
250 gbrokolice
4 polévková lžícemouka hladká
4 lžičkakmín celý
4 lžičkakoření vegeta
500 mlvývar
800 gvepřové maso

na pánev

4 polévková lžíceolej

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Maso omyjte a nakrájejte na plátky.

2.

Okraje nařízněte, maso naklepejte a osolte.

3.

Každý řízek posypte po obou stranch kmínem a pepřem, koření přitlačte dlaní.

4.

Poté řízky obalte v mouce.

5.

Na pánvi rozehřejte olej a řízky opečte.

6.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

7.

Ve výpeku zpěňte cibuli, přidejte papriku, lžičku hladké mouky a zalijte vývarem.

8.

Chvilku povařte a maso vložte do omáčky.

9.

Květák s brokolicí povařte ve slané vodě s vegetou.

10.

Nechte zeleninu okapat a pak ji rozeberte na růžičky.

11.

Maso a zeleninu podávejte spolu s opečenými bramborami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 593,5kJ 3 387,3kJ
Bílkoviny 5,6g 31,8g
Tuky 11,7g 66,8g
Sacharidy 3,7g 20,9g
Cholesterol 26,1mg 148,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz