Plněné kapustové listy
Kapustové listy jsou naplněny nádivkou z krup, sýrem ricotty, žloutkem, srdíčky kapustky a mrkví. Listy jsou přelity omáčkou a jako příloha se volí bramborová kaše.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kroupy vařte 20 minut v osolené vodě.
Slijte je a v sítu nechte okapat.
Kapustu rozeberte na listy, omyjte je a 1 minutu je blanšírujte v osolené vodě. Slijte.
Srdíčka kapusty nadrobno nasekejte.
Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Mrkev, cibuli a kapustu 3 minuty duste.
Mezitím kroupy smíchejte se žloutkem, moukou, ricottou a petrželkou.
Ochuťte citrónovým pepřem, solí a muškátovým oříškem.
Dále přimíchejte kapustu s mrkví.
Položte přes sebe 3 listy kapusty, obložte je kroupovou nádivkou, srolujte je a převažte nití.
Oříšky namelte a nasucho orestujte.
Přilijte vývar, smetanu, pomerančovou šťávou.
Chvíli povařte a zahustěte jíškou.
Plněné listy vložte do omáčky a nechte 15 minut táhnout.
Listy podávejte s bramborovou kaší.
Hodnotit recept: