Salát s červenou řepou a ovocem
Červená řepa marinovaná v medu, smíchaná s bramborami, grepem, pomerančem, gorgonzolou a ořechy. Zdobíme řeřichou, roketou, polijeme dresinkem z majonézy a mléka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky.
Medu svařte s balzamikovým octem.
Řepu nechte asi čtyři hodiny marinovat v medu.
Brambory uvařte a nakrájejte na tenké nudličky.
Pomeranč a grep nakrájejte na plátky.
Gorgonzolu nakrájejte na kostky.
Ořechy opražte na sucho na pánvi.
Majonézu smíchejte s mlékem.
Řepu, brambory, ovoce, gorgonzolu a ořechy lehce promíchejte.
Přidejte roketu a řeřichu a zalijte majonézovým dresinkem.
Dochuťte solí a ozdobte mátou.
Hodnotit recept: