Salát s červenou řepou a ovocem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Salát s červenou řepou a ovocem

50 min. | salát | Vánoce | 617 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

.

Červená řepa marinovaná v medu, smíchaná s bramborami, grepem, pomerančem, gorgonzolou a ořechy. Zdobíme řeřichou, roketou, polijeme dresinkem z majonézy a mléka.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžícemajonéza
1 lžičkamed lesní
1 hrstmáta
1 špetkasůl
1 hrstřeřicha
1 hrstroketa
10 gořechy směs
10 mlmléko
20 mlocet balsamico
200 gřepa červená
50 gsýr gorgonzola
60 ggrapefruit
60 gpomeranč
60 gbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky.

2.

Medu svařte s balzamikovým octem.

3.

Řepu nechte asi čtyři hodiny marinovat v medu.

4.

Brambory uvařte a nakrájejte na tenké nudličky.

5.

Pomeranč a grep nakrájejte na plátky.

6.

Gorgonzolu nakrájejte na kostky.

7.

Ořechy opražte na sucho na pánvi.

8.

Majonézu smíchejte s mlékem.

9.

Řepu, brambory, ovoce, gorgonzolu a ořechy lehce promíchejte.

10.

Přidejte roketu a řeřichu a zalijte majonézovým dresinkem.

11.

Dochuťte solí a ozdobte mátou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 481,5kJ 616,9kJ
Bílkoviny 3,4g 4,3g
Tuky 6,8g 8,7g
Sacharidy 10,3g 13,2g
Cholesterol 8,6mg 11mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz