Rýžový salát s ovocem
Opečené kuřecí maso a rýže jsou smíchány s marinádou z manga, cibule, feferonky, pomerančovou šťávou a zázvorem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Rýži uvařte v dostatečném množství slané vody podle návodu na obalu (asi 18 minut).
Slijte, prolijte krátce studenou vodou a nechte okapat.
Kuřecí prsa omyjte a osušte.
Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečte.
Poté jej nechte při mírné teplotě asi 15 minut zvolna péci.
Vyjměte, osolte a opepřete.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Feferonky omyjte a čistěte, podélně je rozkrojte, zbavte zrníček a dužinu nakrájejte na tenké nudličky.
Cibuli a feferonky smíchejte se sezamovým olejem, pomerančovou šťávou, octem, solí, pepřem, zázvorem a citrónovou trávou či kůrou v prášku.
Mango oloupejte, dužinu nejprve odkrojte od pecky, pak ji nakrájejte na sousta a vložte do marinády.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a spolu s rýží přimíchejte do marinády.
Nakonec můžete ozdobit lístky máty.
Hodnotit recept: