Rostbíf se zeleninou
Propečený rostbíf je podáván s osmaženými brambory se slaninou a s čalamádou ochucenou majonézou a jogurtem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
Ve dvou velkých pánvích rozehřejte olej.
Brambory v něm za občasného obracení smažte asi 8 až 10 minut dozlatova.
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a posledních 5 minut ji smažte společně s bramborovými plátky.
Pak je ochuťte solí a pepřem.
Nakládanou zeleninu nechejte chvíli na sítu okapat.
Majonézu smíchejte s jogurtem.
Zeleninu rozdělte na dvě části. Trošku si odložte na zdobení a větší část nakrájejte na kousky.
Zeleninu vmíchejte do majonézy s jogurtem.
Omáčku osolte a opepřete.
Rostbíf omyjte, osušte.
Na pánvi rozehřejte tuk.
Rostbíf nejprve prudce osmahněte a pak jej pečte delší dobu podobně jako svíčkovou, aby se dobře propekl.
Správně upečený rostbíf musí být uprostřed růžový. Během pečení do masa nepíchejte, aby nevytekla šťáva.
Na talíře upravte nakrájený rostbíf, osmažené brambůrky a trochu zeleninové omáčky.
Zbytek omáčky můžete podávat zvlášť. Pokrm ještě ozdobte zeleninou, kterou jste si odložili a lístky petrželky.
Hodnotit recept: