Salát z plodů moře
Rajčata, žampióny, cibule, paprika a mořské plody jsou základem toho pokrmu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Mořskou směs opláchněte po tekoucí vodou a dejte do mísy.
Papriky očistěte, opláchněte a nakrájejte na plátky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Žampióny očistěte, nakrájejte na plátky a pokapejte citrónovou šťávu.
Rajčata spařte ve vařící vodě, oloupejte je.
Rajčata zbavte jadérek a nakrájejte na malé kostky.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Připravte zálivku: vyšlehejte víno, ocet a olej. Přidejte česnek, sůl, pepř a nasekanou meduňku.
Zeleninu přidejte k mořské směsi, zalijte zálivkou a promíchejte.
Na chladném místě nechte po dobu 15 minut.
Salát podávejte na listech hlávkového salátu.
Hodnotit recept: