Sledě se smetanou a koprem
Sledě jsou smíchány se sladkou a zakysanou smetanou a ochuceny koprem. Podávají se s opečenými brambory, slaninou a cibulí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory omyjte a vložte do vroucí osolené vody.
Brambory vařte 18 minut.
Sledě dejte okapat a pak je nakrájejte na malé kousky.
Sladkou smetanu ušlehejte do polotuha.
Vmíchejte do ní zakysanou smetanu, osolte a opepřete.
Kopr opláchněte, osušte, jemně nasekejte a přimíchejte do smetany.
Přidejte sledě, zakryjte je a nechejte chvíli rozležet.
Brambory slijte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Slaninu nakrájejte na kostičky.
Na pánvi rozehřejte sádlo a cibuli na něm osmažte.
Potom přidejte plátky brambor, které za stálého obracení asi 20 minut dozlatova opečte.
Přibližně po 15 minutách přidáme do brambor nakrájenou cibuli.
Vše dochuťte ještě solí a pepřem.
Sledě upravte na mísu. Pečené brambory můžete podávat také zvlášť na míse.
Hodnotit recept: