Srnčí medailonky s ovocem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Srnčí medailonky s ovocem

40 min. | hlavní chod | 685 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Opečené srnčí maso na tymiáně je ještě dušeno s karamelizovanými jablky a vínem. Jako příloha jsou vhodné bramborové placky či hranolky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 dlvíno bílé
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkatymián
1 polévková lžíceolej
1 špetkasůl
2 ksjablko
200 gtřešně kompot
30 gcukr
30 gmáslo
600 gkýta srnčí

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na plátky.

2.

Na pánvičce zkaramelizujte cukr.

3.

Přidejte máslo, víno a nechte vše rozpustit.

4.

Vložte nakrájená jablka a okapané třešně.

5.

Maso naklepejte, osolte, opepřete, posypte tymiánem.

6.

Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte po obou stranách.

7.

K opečenému masu přidejte ovoce s vínem a nechte krátce podusit.

8.

Podávejte s hranolkama nebo bramborovýma placičkama.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 233,2kJ 685,1kJ
Bílkoviny 0,1g 0,3g
Tuky 3,4g 10g
Sacharidy 5g 14,8g
Cholesterol 7,1mg 21mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz