Srnčí medailonky s ovocem
Opečené srnčí maso na tymiáně je ještě dušeno s karamelizovanými jablky a vínem. Jako příloha jsou vhodné bramborové placky či hranolky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 dlvíno bílé
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkatymián
1 polévková lžíceolej
1 špetkasůl
2 ksjablko
200 gtřešně kompot
30 gcukr
30 gmáslo
600 gkýta srnčí
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na plátky.
2.
Na pánvičce zkaramelizujte cukr.
3.
Přidejte máslo, víno a nechte vše rozpustit.
4.
Vložte nakrájená jablka a okapané třešně.
5.
Maso naklepejte, osolte, opepřete, posypte tymiánem.
6.
Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte po obou stranách.
7.
K opečenému masu přidejte ovoce s vínem a nechte krátce podusit.
8.
Podávejte s hranolkama nebo bramborovýma placičkama.
Hodnotit recept: