Šumavská zvěřinová směs
Srnčí kýta s kuřecími játry, žampióny, cibulí a slaninou je ochucena vínem a tymiánem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 dlvíno červené
1 polévková lžícekečup
1 polévková lžíceolej
100 gcibule kuchyňská
120 gžampióny čerstvé
200 gjátra kuřecí
400 gkýta srnčí
80 gslanina anglická
podle chuti
tymián
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 5
1.
Maso a játra omyjte a nakrájejte na nudličky.
2.
Na pánvi rozehřejte olej, maso a játra na něm opečte.
3.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
4.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
5.
Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky.
6.
Žampióny, cibuli i slaninu přidejte k masu a společně pečte za stálého míchání další 1 minutu.
7.
Poté přidejte víno, tymián a vše prohřejte.
8.
Podávejte s bramborovými placičkami nebo různě upravenými brambory.
Hodnotit recept: