Ruský bramborový salát
Zelenina a brambory vařené ve vývaru, přelité domácí majonézou a dochucené kapary a vejcem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nálev
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo.
Vychladlá rozkrájejte na osminky.
Brambory, mrkev a papriku nakrájejte na malé kostičky.
Fazolové lusky a hrášek nechte rozmrazit.
Do vařícího vývaru dejte brambory, mrkev a fazolové lusky, přikryjte a nechte asi 10 minut vařit.
Přidejte papriku a hrášek a vařte ještě dalších 5 minut.
Pak všechno sceďte, nechte okapat, vychladnout a vysypte do velké mísy, přidejte kapary bez nálevu.
Nálev-Majonéza: Aby se majonéza nesrazila, měly by být všechny přísady zahřáté na pokojovou teplotu.
Žloutek, hořčici a špetku soli ušlehejte ručním šlehačem.
Postupně přilévejte tenkým praménkem olej a zašlehávejte do masy, až se vytvoří hustá majonéza.
Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, vmíchejte 2–3 lžíce nálevu z kaparů.
Majonézu promíchejte s brambory a zeleninou, přikryjte a nechte hodinu vychladit.
Před podáváním salát ještě dochuťte, posypejte petrželkou a ozdobte například plátky citronu.
Hodnotit recept: