Bramborový salát s lusky cukrového hrášku
Salát z lusků, vařených brambor, papriky, rajčátek a listového salátu, zalitý dresinkem z majonézy, zakysané smetany, pepře a citronové šťávy. Podáváme s česnekovými krutony z ciabatty.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
zálivka
Postup přípravy
Lusky, uvařené brambory, papriku a rajčátka nakrájejte na kousky.
Saláty omyjte, nechte okapat a natrhejte.
Poté vše promíchejte.
Plátky ciabatty nakrájejte na kostičky.
V pánvi rozehřejte olivový olej s prolisovaným česnekem.
Přidejte ciabattu a opečte dozlatova.
Opečenou ciabattu položte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.
Suroviny na zálivku šlehejte asi dvě minuty elektrickým šlehačem.
Před podáváním nalijte hotový dresink na směs zeleniny a posypejte česnekovými krutony a hoblinkami parmazánu.
Hodnotit recept: