Bramborový salát se žampióny | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborový salát se žampióny

60 min. | salát | 1 793 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Netradiční bramborový salát tentokrát s vejci, žampióny, salátem a cibulí je ochucen octem a hořčicí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícehořčice
1 kscibule kuchyňská
150 gsalát hlávkový
200 gžampióny čerstvé
4 polévková lžíceocet vinný
4 ksvejce
5 polévková lžíceolej
750 gbrambory

podle chuti

cukr
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Omyjte brambory a vařte je v osolené vodě asi 20 minut.

2.

Vejce vložte do vroucí vody a vařte 10 minut.

3.

Žampióny očistěte, nakrájejte na tenké plátky a poduste.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5.

Salát očistěte a omyjte.

6.

Uvařená vejce prudce zchlaďte, osušte, oloupejte a nakrájejte na dílky.

7.

Smíchejte ocet a hořčici, přidejte olej.

8.

Podle chuti osolte, opepřete a přislaďte.

9.

Připravené suroviny přelijte marinádou, lehce zamíchejte a nechejte krátce ustát.

10.

Bramborový salát naservírujte na mísu, ozdobte lístky salátu a posypejte nahrubo umletým pepřem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 455,3kJ 1 792,6kJ
Bílkoviny 3,2g 12,5g
Tuky 6,6g 26,1g
Sacharidy 10,2g 40g
Cholesterol 73,7mg 290mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz