Bramborový salát se žampióny
Netradiční bramborový salát tentokrát s vejci, žampióny, salátem a cibulí je ochucen octem a hořčicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Omyjte brambory a vařte je v osolené vodě asi 20 minut.
Vejce vložte do vroucí vody a vařte 10 minut.
Žampióny očistěte, nakrájejte na tenké plátky a poduste.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Salát očistěte a omyjte.
Uvařená vejce prudce zchlaďte, osušte, oloupejte a nakrájejte na dílky.
Smíchejte ocet a hořčici, přidejte olej.
Podle chuti osolte, opepřete a přislaďte.
Připravené suroviny přelijte marinádou, lehce zamíchejte a nechejte krátce ustát.
Bramborový salát naservírujte na mísu, ozdobte lístky salátu a posypejte nahrubo umletým pepřem.
Hodnotit recept: