Italský bramborový salát
Kostky brambor se salámem mortadelou a s kousky rajčete, celeru, cibule a česneku jsou zality marinádou z oleje, octu a bazalky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory umyjte důkladně ve vodě.
Vložte je do osolené vody a vařte je se slupkou asi 20 minut.
Potom je slijte, oloupejte a nechte zchladnout.
Rajská jablíčka omyjte a nakrájejte na osminky.
Cibuli oloupejte a jemně nasekejte.
Řapíkatý celer (můžete použít i nakládaný) očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
Česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
Marinádu připravte ušleháním oleje, octu, soli, cukru, pepře a nakrájené bazalky.
Vychladlé brambory nakrájejte na plátky nebo kostičky.
Salám nakrájejte na kostičky.
Do mísy vložte brambory, celer, rajčata, cibuli, česnek a salám.
Vše zalijte marinádou a jemně promíchejte.
Bramborový salát ponechte 1-2 hodiny v chladu rozležet. Před podáváním případně ještě dochuťte.
Hodnotit recept: