Houbová omáčka
Jemná houbová omáčka z čerstvých hub, pochutná si každý.
Autor receptu: denda22
Ingredience
omáčka
1 kscibule kuchyňská
1 kelímeksmetana na vaření
1 lžičkakmín drcený
1 lžičkasůl
2 polévková lžícemouka
30 dkghřiby čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Nejdříve si zesklovatíme cibuli na oleji, přidáme očištěné nakrájené houby.
2.
Chvíli podusíme, pak zalijeme vodou, přidáme kmín a povaříme doměkka.
3.
Ve smetaně rozšleháme hladkou mouku, omáčku tím zahustíme.
4.
Vaříme dál, aby se mouka provařila a omáčka zhoustla. Dochutíme solí a sojovkou.
5.
Jako příloha houskový knedlík.
Hodnotit recept: