Perníkový les
Výborný domácí perník, který nejen dobře chutná, ale i je i krásnou dekorací vašeho bytu.
Autor receptu: denda22
Ingredience
na potření
1 ksvejce
poleva
1 ksbílek
10 dkgcukr moučka
těsto
1 lžičkasoda jedlá
1 lžičkakoření perníkové
10 dkgmed
14 dkgcukr moučka
2 ksvejce
2 polévková lžícekakao
40 dkgmouka hladká
6 dkgtuk
Postup přípravy
Čas přípravy: 60
Čas vaření/pečení: 20
1.
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout.
2.
Poté vykrajujeme hvězdičky na stromeček od největší po nejmenší.
3.
Nebo si na čtvrtku překreslíme díly chaloupky, vystřihneme a podle šablony vykrájíme.
4.
Potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě se střední teplotou.
5.
Stromeček sestavíme na dřevěnou tyčku (špejle).
6.
Ozdobit můžeme cukrářskými ozdobami (kuličky, lentilky apod.) nebo zdobíme bílkem smíchaným s cukrem.
Hodnotit recept: