Plněné bramborové knedlíky se zelím
Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem se podávají se zelím a osmahnutou cibulí.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
náplň
příloha
těsto
Postup přípravy
Brambory oloupeme a uvaříme. Nastrouháme na jemno a přidáme hladkou mouku, vejce a sůl.
Vypracujeme vláčné těsto a rozválíme tak, aby bylo zhruba 1/2cm vysoké. Rozdělíme na stejné díly 7x7cm.
Masová náplň - uzené maso nakrájené na malé kostičky smažené na cibulce osolíme, okmínujeme, opepříme.
Směs promícháme a necháme vychladnout. Poté naklademe na připravené těsto.
Čtvereček těsta s náplní zabalíme a vytvoříme knedlík.
Do osolené vroucí vody vkládáme hotové knedlíky a necháme 20 minut vařit.
Nezapomeneme uvařit zelí. Osmahneme cibulku, přidáme balíček kysaného zelí, cukr, kmín,sůl a vaříme 30 minut.
Pokud máme vše uvařeno, na talíř si dáme knedlíky, zelí a můžeme nakonec dát osmaženou cibulku, nejlépe na sádle.
Hodnotit recept: