Vepřová krkovice „ADŽIKA“ | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřová krkovice „ADŽIKA“

110 min. | hlavní chod | 767 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

    Pečená vepřová krkovice se skvěle doplňuje se smetanovými zelenými fazolkami.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 kgkrkovice vepřová
    1 balíčekfazolky zelené mražené
    1 kelímeksmetana na vaření
    1 kscibule kuchyňská
    1 kelímekrama cremefine
    150 gmáslo čerstvé
    1 balíčekkoření adžika
    80 gmouka hladká

    podle chuti

    sůl
    pepř černý mletý

    podle potřeby

    olej

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 20
    Čas vaření/pečení: 90
    1.

    Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření „ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje.

    2.

    Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a necháme uležet do druhého dne v chladu.

    3.

    Po uležení naskládáme plátky masa na pekáč, který vyložíme pečícím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem.

    4.

    Pečeme cca 90 minut (dle stáří vepře), dokud maso není úplně měkké.

    5.

    Když se maso peče, opražíme v hrnci jednu cibuli na trošce oleje a přidáme mražené zelené fazolky. Dusíme do měkka.

    6.

    Po uvaření, nebo lépe po udušení, slijeme tu trochu vody, která ve fazolkách zůstala, a necháme odstát.

    7.

    V jiném hrnci si připravíme máslovou jíšku, kterou naředíme sladkou smetanou a Ramou cremefine a lehce osolíme.

    8.

    Jíšku krátce provaříme a přelijeme na odstavené fazolky. Dobře promícháme a ještě chvilku společně provaříme.

    9.

    Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla.

    10.

    Podáváme s vařeným bramborem.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 1 082,3kJ 766,7kJ
    Bílkoviny 2,1g 1,5g
    Tuky 21,2g 15g
    Sacharidy 16,4g 11,6g
    Cholesterol 0mg 0mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz