Vepřová krkovice „ADŽIKA“
Pečená vepřová krkovice se skvěle doplňuje se smetanovými zelenými fazolkami.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření „ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje.
Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a necháme uležet do druhého dne v chladu.
Po uležení naskládáme plátky masa na pekáč, který vyložíme pečícím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem.
Pečeme cca 90 minut (dle stáří vepře), dokud maso není úplně měkké.
Když se maso peče, opražíme v hrnci jednu cibuli na trošce oleje a přidáme mražené zelené fazolky. Dusíme do měkka.
Po uvaření, nebo lépe po udušení, slijeme tu trochu vody, která ve fazolkách zůstala, a necháme odstát.
V jiném hrnci si připravíme máslovou jíšku, kterou naředíme sladkou smetanou a Ramou cremefine a lehce osolíme.
Jíšku krátce provaříme a přelijeme na odstavené fazolky. Dobře promícháme a ještě chvilku společně provaříme.
Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla.
Podáváme s vařeným bramborem.
Hodnotit recept: