Krůtí prsa s kukuřičnou omáčkou
Pečená krůtí prsa jsou zalitá lahodnou omáčkou z kukuřičných zrn a smetany.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Krůtí prso převážeme nití, aby si udrželo tvar. V trošce oleje rozmícháme koření „Krůtí pečeně“ a maso tím bohatě potřeme.
Dáme uležet do lednice minimálně na 2 hodiny.
Poté si nachystáme pekáč a vložíme do něj naložená krůtí prsa, která podlijeme trochou vody.
Dáme péct do trouby na střední teplotu.
Po 45 minutách pečení je maso upečeno.
V hrnci si na rozpuštěné půlce másla zlehka orestujeme na velmi jemno nakrájenou cibuli. Přidáme rozmražená kukuřičná zrna a podlijeme cca 2 dcl horké vody.
Provaříme asi 20 minut, čímž se nám zredukuje obsah vody na minimum, a poté vlijeme smetanu a provaříme.
Dochutíme solí, případně cukrem a již nezahušťujeme.
Podáváme dle chuti s rýží, bramborem.
Hodnotit recept: