Králík pečený pod kachním dozorem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Králík pečený pod kachním dozorem

155 min. | hlavní chod | 4 771 kJ/porce | Česká kuchyně | 8 porcí

Králík pečený pod kachním dozorem
  • https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-uzivatel/MTUweDEwMC9sZWZ0L3RvcC9zbWFydC9maWx0ZXJzOnF1YWxpdHkoODUpL2ltZw/823531.jpg?v=0&st=R-PuFYRv2jYffYcArp6Fp3nH_izvetRiAwMDabT1Cic&ts=1600812000&e=0

Pečená kombinace králíka a kachny tvoří skvělou českou klasiku s houskovým knedlíkem.

Autor receptu: colombo65

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kskrálík
1 kskachna
1 lžičkakmín celý
3 dlvoda

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 150
1.

Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme a naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ - zakryta porcí kachny.

2.

Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny.

3.

Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, dokud u masa docílíme zlatavé barvy. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem. Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti.

4.

Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 794,3kJ 4 770,6kJ
Bílkoviny 14,2g 85,1g
Tuky 14,5g 87g
Sacharidy 0,2g 1,2g
Cholesterol 68,7mg 412,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz