Hermelín v alpské šunce
Hermelín je obalený v křupavé alpské šunce a podávaný na lůžku z jarních cibulek.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby nám na něm lépe držela alpská šunka.
Po potření hermelín obalíme do kabátku z alpské šunky (dle šířky plátku použijeme jeden nebo dva).
Rozpálíme si teflonovou pánev a obalená kolečka hermelínu v alpské šunce do ní vložíme.
Opékáme, až je šunka křupavá – cca 3 minuty z každé strany.
Na talíř si nakrájíme jarní cibulky na kousky velikosti nám vyhovující (někdo rád špalíčky, jiný zase jemná kolečka) a na vyrobené cibulkové „lůžko“ položíme zlatavě orestované hermelíny se šunkou.
Podáváme s křupavou bagetkou – nejlépe čerstvě rozpečenou. Dle chuti můžeme přidat tatarku nebo jemnou majonézu.
Hodnotit recept: