Vepřové karé s paprikovou omáčkou
Dušené vepřové kotletky potírané paprikovou pastou jsou podávané s těstovinami.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Vepřové karé (kotletky) nařízneme a lehce naklepeme. Plátky posolíme, opepříme a velmi zlehka potřeme paprikovou pastou.
V pánvičce si rozpálíme trochu oleje a postupně opékáme velmi zprudka plátky karé, a to z obou stran. Opečené maso dáme do hrnce.
Ve výpeku na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, kterou přidáme poté do hrnce k masu a lehce podlijeme vodou. Dochutíme ještě 1 polévkovou lžící paprikové pasty.
Rozdrobíme jednu kostku masoxu a lehce dusíme pod pokličkou cca 30 minut.
Maso poté vyjmeme, vzniklou šťávu lehce zahustíme světlou instantní jíškou a povaříme cca 5 minut. Dle potřeby osolíme.
Podáváme s těstovinou, bramborem.
Hodnotit recept: