Vepřové žebírko na bazalce
Vepřová žebírka s bazalkou dušená ve vlastní šťávě na cibulce tvoří lahodný pokrm s rýží.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Vepřová žebírka zlehka naklepeme, kraje nařízneme a dostatečně osolíme a opepříme.
Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a žebírka postupně zprudka opečeme z obou stran.
V olejovém výpeku orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zlata.
Do hrnce vložíme orestované žebírka a výpek s opečenou cibulkou. Přidáme jednu kostku masoxu a nakrájené celé balení čerstvé bazalky. Dusíme ve vlastní šťávě cca 30 minut.
Maso poté vyjmeme a šťávu lehce zahustíme instantní světlou jíškou. Dle chuti dosolíme a vložíme zpět hotová žebírka.
Jako příloha je vhodná rýže.
Hodnotit recept: