Cejn velký do křupava pečený
Křupavá ryba pikantní chuti pečená s chilli pastou je podávaná s chlebem či bagetkou.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
2 porcecejn
podle chuti
kmín mletý
sůl
pepř černý mletý
podle potřeby
olej olivový
pasta chilli
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.
Cejna vykucháme, očistíme od šupin a uřízneme opatrně dva filety, kde ale ponecháme žeberní kosti. Odřízneme ploutve a ještě opětovně dočistíme.
2.
Filety cejna osolíme, potřeme chilli pastou a bohatě posypeme kmínem.
3.
Předehřejeme troubu a na plech si dáme olejem potřený pečící papír a na něj položíme oba filety. Jeden kůží nahoru a jeden kůží dolů.
4.
Pomalu pečeme úplně do lahodného křupava. Podáváme samotné nebo s čerstvým chlebem či bagetkou.
Hodnotit recept: