Smažená vepřová játra | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Smažená vepřová játra

40 min. | hlavní chod | 473 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Smažená vepřová játra

    Vepřová játra v klasickém trojobalu jsou smažená dozlatova a podávaná s bramborem či bramborovým salátem.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    1 kgjátra vepřová
    3 ksvejce

    podle chuti

    sůl
    pepř černý mletý

    podle potřeby

    sádlo vepřové
    strouhanka
    mouka hladká

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 30
    1.

    Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá.

    2.

    Nachystáme si hl. mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v klasickém trojobalu - tedy v mouce, vejci a strouhance.

    3.

    Na rozpuštěném sádle v pánvi smažíme obalená játra pomalu do zlaté barvy.

    4.

    Podáváme s bramborem nebo s bramborovým salátem.

    5.

    Před servírováním nezapomeneme usmažená játra osolit. Výborná jsou i s chlebem za studena.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 932,3kJ 473,1kJ
    Bílkoviny 12,4g 6,3g
    Tuky 10,6g 5,4g
    Sacharidy 19,4g 9,9g
    Cholesterol 428,6mg 217,5mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz