Kachní srdce na kmínu s kapií
Dušené kachní srdce na kmínu je chutně zkombinované se zavařenou kapií.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Na rozpuštěném sádle v hrnci osmahneme dohněda najemno nakrájené cibule.
Kachní srdce zbavíme vrchní tučné části a podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Naporcovaná srdce dobře propláchneme, abychom odstranili případné zbytky sraženin krve.
Propláchnutá srdce přidáme do hrnce k opečené cibuli a zprudka orestujeme společně s kmínem, který jsme si rozdrtili v hmoždíři. Takto čerstvě rozdrcený kmín neskutečně voní a svědčí pokrmu.
Podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu.
Dusíme cca 60 minut na menším plameni.
Mezitím si nakrájíme zavařenou kapii na proužky.
Jakmile je srdce měkké, šťávu zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě.
Vložíme proužky kapie a jen velmi lehce provaříme cca 10 minut.
Podáváme s bramborem.
Hodnotit recept: