Králík pečený pod kachním dozorem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Králík pečený pod kachním dozorem

155 min. | hlavní chod | 4 771 kJ/porce | Česká kuchyně | 8 porcí

Králík pečený pod kachním dozorem

    Pečená kombinace králíka a kachny tvoří skvělou českou klasiku s houskovým knedlíkem.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 kskrálík
    1 kskachna
    1 lžičkakmín celý
    3 dlvoda

    podle chuti

    sůl
    pepř černý mletý

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 5
    Čas vaření/pečení: 150
    1.

    Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme a naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ - zakryta porcí kachny.

    2.

    Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny.

    3.

    Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, dokud u masa docílíme zlatavé barvy. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem. Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti.

    4.

    Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 794,3kJ 4 770,6kJ
    Bílkoviny 14,2g 85,1g
    Tuky 14,5g 87g
    Sacharidy 0,2g 1,2g
    Cholesterol 68,7mg 412,5mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz