Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce
Kuřecí maso naložené v zakoupené marinádě Gyros a opečené s pórkem a petrželovou natí na česnekové pánvi.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na širší proužky a promícháme s polovinou tekuté marinády Gyros (nesolíme, marináda obsahuje dostatek soli).
Dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.
Do pánve dáme pár kapek oleje, na kterém opečeme rozpůlené tři stroužky česneku do zlatova a tyto poté vyjmeme a již nepoužijeme.
Vložíme najemno nakrájenou bílou část pórku, nasekanou hrst petrželové nati, lehce orestujeme a přidáme kuřecí maso naložené v marinádě.
Maso opečeme zprudka, aby zůstalo šťavnaté, a podlijeme smetanou, lehce provaříme, čímž se nám hezky omáčka probarví i zahustí.
Podáváme s těstovinou nebo rýží.
Hodnotit recept: