Krkovička minutková
Krkovička naložená v olivovém oleji s bazalkou se nechá uležet 3 dny a poté prudce opeče na pánvi či grilu.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
1 dlolej olivový
1 lžičkasůl
2 špetkabazalka sušená
3 špetkapepř černý mletý
4 plátekkrkovice vepřová
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme, posolíme, opepříme a lehce potřeme olivovým olejem, do kterého jsme přidali trochu sušené bazalky.
2.
Uložíme do marinovací misky v lednici na 3 dny.
3.
Po nekonečných třech dnech maso slavnostně ukládáme na rozpálenou teflonovou pánev a z každé strany velmi zprudka opékáme 5 minut.
4.
Maso okamžitě servírujeme – nejlépe s bramborovou kaší, ale výtečný je i čerstvý chléb.
Hodnotit recept: