Kuřecí špalíky ve vlastní šťávě
Kuřecí stehenní maso mírně naložené a zprudka orestované v omáčce s červenou kapií a bazalkou.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Maso z kuřecích stehen nakrájíme na menší špalíky, osolíme, opepříme a smícháme s velmi jemno nakrájenou cibulí a trochou oleje.
Necháme cca 15 minut odležet v chladnu.
Rozehřejeme si pánev Wok a kuřecí směs začneme velmi zprudka opékat. Restujeme, dokud maso není dokonale orestované.
Do takto orestovaného masa vlijeme cca 2 dcl kuřecího vývaru (např. z krků, křídel), přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou kapii a najemno nakrájených cca 6 větších lístků čerstvé bazalky.
Šťávu necháme zredukovat na malé množství a podáváme s rýží.
Hodnotit recept: