Lívancová pyramida pro velké jedlíky
skořicové lívance s vanilkovým krémem, flambovanými broskvemi, přelité karamelem
Autor receptu: jani25
Ingredience
na pánev
podle potřeby
Postup přípravy
KRÉM - smícháme zakysanou smetanu s jedním žloutkem a s vanilkovým cukrem (1 balíček), podé dáme do lednice odležet
KARAMEL - na rozpálenou pánev dáme polévkovou lžíci cukru a necháme ho úplně roztavit, když máme roztavený cukr, zalejeme ho smetanou a pořád mícháme, než se nám karamel znova rozpustí, zakápneme vanilkovým aroma a přilejeme dvě lžíce rumu, promícháme
FLAMBOVANÉ BROSKVE - na pánev dáme 1 polévkovou lžíci cukru a necháme roztavit, když je cukr roztavený přilejeme džus a mícháme než se karamel znova rozpustí, poté vložíme broskve a necháme chvíli povařit, vezmeme rum a vlijeme ho do pánve kolem dokola a rychle zapálíme, necháme vyhořet plamen a poté broskve vyjmeme a necháme odkapat
LÍVANCE - v míse si uděláme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a skořicového cukru, necháme na teplém místě vykynout, poté přidáme 2 vejce, zbylé mléko, vanilkový cukr (1 balíček), sůl, hladkou mouku, smícháme a necháme opět vykynout, poté smažíme na oleji
když máme vše hotové, tvoříme pyramidu, lívanec potřeme krémem, naskládáme broskve, opět lívanec, krém, broskev, atd. nakonec přelijeme karamelem
Hodnotit recept: