Bochánkový dortík
Úžasný dortík na každou příležitost, který každému udělá radost a pohlazení v bříšku.
Autor receptu: lukyndapinda
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Jako první si uvaříme kondenzované mléko. Vaříme 2 hodiny ve vodě, aby byla plechovka ponořená.
Připravíme si hrnec, který dáme do vodní lázně a necháme rozpustit tuk, potom přidáme další přísady- vajíčko, cukr, sodu, med, mouku a mixujeme mixérem s hnětacími spirálky.Šleháme 10 minut až je těstíčko zlatavé. Potom hmotu rozdělíme na šest dílů, do 6 mističek, aby byla každá placka stejná, na pečící papír si namalujeme kolečko a pěkně stěrkou ve tvaru toho kolečka naneseme hmotu, vždycky udělat o kousek větší, pečeme při 170 stupních 7-8 minut.
Po schladnutí placiček se sundají z pečícího papíru a obkrojí se kolečko, zbytek odkrojku se schová, ten se nadrobí a dá se na hotový medovník. Takto se to udělá se všemi plackami.
Připravíme si krém. Uvařené kondenzované mléko se rozmixuje s máslem a krém je hotový.
Potom potíráme placky (ted už kolečka) krémem a naposledy potřeme i strany a vršek. Nakonec posypeme celý dortík posypkou, která nám zbyla s obkrajovaných koleček.
Hodnotit recept: