Slaný štrúdl s tofu a mangoldem (špenátem)
Listové těsto potřené sezamovým olejem, pokladené šépenátovými listy a tofu osmahnutém na oleji.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
náplň
těsto
Postup přípravy
Těsto: všechny suroviny zpracujte v těsto a hněťte tak dlouho, až bude hedvábně hladké.
Těsto potřete olejem a přikryté nechte odpočívat aspoň půl hodiny.
Tofu nakrájejte na kostičky, osmažte a dejte vychladnout.
Těsto na štrúdl vyválejte na pomoučené ploše.
Potom jej pokapejte sezamovým olejem
Rozložte listy mangoldu (špenátu). Okraje těsta nechte prázdné.
Osmažené tofu rozdělte rovnoměrně na špenát. Okořeňte.
Štrúdl zaviňte pomocí utěrky a položte na připravený plech.
Potřete sezamovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °Celsia asi 30 minut.
V polovině pečení doporučujeme štrúdl přikrýt pečicím papírem.
Hodnotit recept: