Bochník s rozinkami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bochník s rozinkami

Bochník s rozinkami

Bochníky z kynutého těsta a rozinek, upečené dozlatova.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 špetkasůl
1 kostkadroždí čerstvé
1 ksvejce
250 mlmléko
50 gmáslo
50 grozinky
500 gmouka hladká
75 gcukr krystal

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 50
1.

Mouku prosejte do mísy a uprostřed vyhlubte jamku.

2.

Droždí rozdrobte do trochy vlažného mléka, smíchejte s lžící cukru krystal a vlijte do jamky.

3.

Poprašte moukou a nechte čtvrt hodiny kynout.

4.

Přimíchejte zbylé mléko, cukr krystal, sůl, změklé máslo, vejce a vypracujte hladké těsto.

5.

Zakryté nechte na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

6.

Rozinky namočte do vlažné vody.

7.

Vykynuté těsto opět promíchejte, zapracujte do něj rozinky.

8.

Těsto rozdělte na dvě stejné části, z každé vytvarujte bochník.

9.

Uložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout 20 minut.

10.

Plech s bochníky vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.

11.

Pečte je dozlatova 45 až 50 minut.

12.

Upečené bochníky nechte vychladnout na kuchyňské mřížce.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 484,3kJ 11 009,2kJ
Bílkoviny 7,7g 57,3g
Tuky 7,3g 54,1g
Sacharidy 64,2g 476g
Cholesterol 58,1mg 430,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz