Bochník s rozinkami
Bochníky z kynutého těsta a rozinek, upečené dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mouku prosejte do mísy a uprostřed vyhlubte jamku.
Droždí rozdrobte do trochy vlažného mléka, smíchejte s lžící cukru krystal a vlijte do jamky.
Poprašte moukou a nechte čtvrt hodiny kynout.
Přimíchejte zbylé mléko, cukr krystal, sůl, změklé máslo, vejce a vypracujte hladké těsto.
Zakryté nechte na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Rozinky namočte do vlažné vody.
Vykynuté těsto opět promíchejte, zapracujte do něj rozinky.
Těsto rozdělte na dvě stejné části, z každé vytvarujte bochník.
Uložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout 20 minut.
Plech s bochníky vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.
Pečte je dozlatova 45 až 50 minut.
Upečené bochníky nechte vychladnout na kuchyňské mřížce.
Hodnotit recept: