Zeleninový talíř
Grilovaná zelenina se slaninou, podávaná se strouhaným sýrem a pokapaná olivovým olejem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibulku a česnek očistěte, z cibulky odkrojte nať, česnek nakrájejte na plátky.
Baklažán a cuketu opláchněte od soli.
Zeleninu promíchejte s bylinkami, pepřem a solí a se 3 lžícemi oleje.
Zbylým olejem potřete 4 kusy dostatečně velkého alobalu.
Zeleninu se slaninou na ně rozdělte, obal dobře uzavřete a směs pečte na rozpáleném grilu asi 25 – 30 minut nebo doměkka.
Baklažány a cukety umyjte a nakrájejte na kolečka.
Osolte a nechte 20 minut odstát.
Papriku umyjte, zbavte jadérek a nakrájejte na větší kousky.
Hotovou zeleninu položte na talíře a posypte kostkami sýra.
Zeleninu můžete grilovat i bez alobalu přímo na roštu a na závěr ji posypat kostkami sýra a případně ještě pokapat olivovým olejem.
Hodnotit recept: