Zeleninový talíř | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zeleninový talíř

Archív

Grilovaná zelenina se slaninou, podávaná se strouhaným sýrem a pokapaná olivovým olejem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kspaprika červená
1 lžícebylinky čerstvé
1 svazekcibule jarní
1 špetkasůl
100 gslanina
150 gsýr feta
2 ksbaklažán
4 lžíceolej olivový
4 kscuketa
5 stroužekčesnek
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Cibulku a česnek očistěte, z cibulky odkrojte nať, česnek nakrájejte na plátky.

2.

Baklažán a cuketu opláchněte od soli.

3.

Zeleninu promíchejte s bylinkami, pepřem a solí a se 3 lžícemi oleje.

4.

Zbylým olejem potřete 4 kusy dostatečně velkého alobalu.

5.

Zeleninu se slaninou na ně rozdělte, obal dobře uzavřete a směs pečte na rozpáleném grilu asi 25 – 30 minut nebo doměkka.

6.

Baklažány a cukety umyjte a nakrájejte na kolečka.

7.

Osolte a nechte 20 minut odstát.

8.

Papriku umyjte, zbavte jadérek a nakrájejte na větší kousky.

9.

Hotovou zeleninu položte na talíře a posypte kostkami sýra.

10.

Zeleninu můžete grilovat i bez alobalu přímo na roštu a na závěr ji posypat kostkami sýra a případně ještě pokapat olivovým olejem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 343,7kJ 1 971,8kJ
Bílkoviny 2,9g 16,6g
Tuky 6,1g 35,3g
Sacharidy 3,7g 21,4g
Cholesterol 2,6mg 15mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz