Guláš Rudy Pivrnce
Znáte zemitý kreslený humor českého sáňkaře Petra Urbana s postavičkou Rudy Pivrnce? Většina vtipů pochází, jak jinak než z hospody, ovšem domácí. Petr je kreslí u stolu v rodinné usedlosti ve Smržovce jen kousek od kuchyně, kde hospodaří se svou manželkou Inkou.
Autor receptu: Petr Urban
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmažíme ji na oleji a sádle dohněda, pak přidáme na kostky nakrájenou plec.
Maso osolíme a promícháváme s cibulí zhruba půl hodiny, aby maso pustilo šťávu a cibule se pomalu rozpouštěla do konzistence omáčky.
Jakmile se začíná obsah hrnce přichytávat, podlijeme troškou vody, přidáme mletý kmín, sladkou a malinko papriky pálivé.
V hrnku rozkvedláme vodu s hladkou moukou a vlijeme do guláše a důkladně rozmícháme, aby nevznikly hrudky.
Necháme zhruba 20 minut povařit, před koncem do guláše namačkáme česnek a vsypeme majoránku.
Guláš podáváme v malém bochánku chleba: nařízneme „pokličku“, vydlabeme vnitřek a zčásti ho vmačkáme do bochníku.
Pokud takový chleba nemáme, guláš podle chuti posypeme krájenou cibulí a nastrouhaným sýrem.
Hodnotit recept: