Kapří polévka
Do vývaru z kapřích hlav se obere maso z hlav, vloží se kořenová zelenina a jikry a podává se s opečeným rohlíkem na kostičky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z kapřích hlav odstraňte žábry, pak je důkladně omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a prolisujte.
K hlavám přidejte cibuli, pepř, bobkový list, tymián, česnek, sůl a vinný ocet.
Vše vařte půl hodiny při mírné teplotě.
Po uvařtení vývar slijte a kapří hlavy odložte.
Jikry uvařte zvlášť v osolené vodě při mírné teplotě (asi 10 minut).
Kořenovou zeleninu očistěte a nahrubo nastrouhejte.
Na pánvi rozehřejte sádlo a připravenou zeleninu spolu s cukrem orestujte.
Pak ji posypte hladkou moukou, osmahněte a zalijte vývarem z kapra a červeným vínem.
Asi 10 minut vařte při mírné teplotě.
Pórek očistěte a nakrájejte.
Pórek přidejte k zelenině a povařte ještě pět minut.
Maso z kapřích hlav oberte, vložte ho do polévky a nechte krátce přejít varem.
Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte nasucho v troubě.
Polévku podávejte do misek a těsně před konzumací přidejte rohlík.
Hodnotit recept: