Čokoládový zázrak | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Čokoládový zázrak

105 min. | dezert | 2 070 kJ/porce | Česká kuchyně | 12 porcí | Vegetariánské jídlo

Dortový korpus potřeme směsí z čokoládové polevy, šlehačky, vanilkového cukru, rumu a rozpustné kávy. Zdobáme šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí

krém

1 balíčekcukr vanilínový
1 špetkasůl
2 lžícerum
200 gpoleva čokoládová tmavá
4 lžičkakáva instantní
4 plátekželatina
50 gcukr
600 mlšlehačka

na ozdobu

1 lžičkakakao
1 balíčekcukr vanilínový
1 hrsthoblinky čokoládové hořké
300 mlšlehačka

těsto

0,5 lžičkaprášek kypřící do pečiva
1 balíčekcukr vanilínový
125 gcukr
2 lžícekakao
4 lžícevoda horká
4 ksvejce
50 gmoučka škrobová
50 gmouka hladká

Postup přípravy

Čas přípravy: 90
Čas vaření/pečení: 15
1.

Oddělíme bílky od žloutků.

2.

Bílky vyšleháme dotuha a postupně zapracujeme polovinu dávky cukru.

3.

Žloutky spolu s vodou a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny.

4.

Přidáme ušlehaný sníh.

5.

Mouku se škrobovou moučkou, kakaem a práškem do pečiva smícháme a prosejeme.

6.

Nakonec všechny suroviny společně zlehka promícháme.

7.

Těsto natřeme na plech vyložený papírem na pečení.

8.

Pečeme v troubě předehřáté na 200 ° C.

9.

Upečený plát těsta vyklopíme na čistý kus papíru na pečení a použitý papír z těsta opatrně stáhneme.

10.

Těsto necháme vychladnout.

11.

Z těsta vykrojíme dva kruhy: jeden menší a druhý větší tak, aby odpovídaly rozměrům kopulovité nádoby / formy o objemu asi 2 litry.

12.

Želatinu namočíme do studené vody.

13.

Polevu nakrájíme na kousky, dáme do nádoby a v horkém vodní lázni rozpustíme.

14.

Necháme vychladnout.

15.

Vyšleháme šlehačku, postupně k ní přidáváme cukr, vanilkový cukr a sůl.

16.

Zahřejeme rum a přidáme rozpustnou kávu.

17.

Z plátků želatiny vymačkáme vodu a rozpustíme je v teplém rumu.

18.

Zapracujeme do šlehačky a nakonec přidáme rozpuštěnou polevu.

19.

Formu vyložíme průhlednou fólií.

20.

Nalijeme polovinu čokoládové šlehačky a navrch položíme menší kruh těsta.

21.

Na něj natřeme zbytek šlehačky a navrch položíme větší kruh.

22.

Překryjeme fólií a necháme 2 až 3 hodiny v chladničce.

23.

Dort vyklopíme na talíř, fólii stáhneme.

24.

Před podáváním ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na dort.

25.

Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a kakaem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 302,3kJ 2 069,9kJ
Bílkoviny 3,8g 6,1g
Tuky 17,3g 27,4g
Sacharidy 34,4g 54,6g
Cholesterol 60,8mg 96,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz