Mandlová roláda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Mandlová roláda

Z lehkého mandlového těsta upečeme plát, svineme jej a necháme vychladnout. Opatrně rozvineme, naplníme máslovým krémem s mandlemi a opět svineme do rolády, kterou ozdobíme zbylým krémem a opraženými mandlemi.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
130 gcukr krupice
40 gmouka hrubá
50 gmandle
8 ksbílek

krém

100 gcukr krupice
150 gmáslo
30 gmandle

na ozdobu

1 lžícemandle

na formu

1 lžícetuk
1 lžícemouka

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 15
1.

Z bílků a krupicového cukru vyšlehejte tuhý sníh.

2.

Opatrně vmíchejte všechnu mouku a mleté mandle.

3.

Těsto rozetřete na vymastěný a moukou vysypaný plech.

4.

Pečte asi 15 minut.

5.

Ještě teplé těsto pomocí utěrky sviňte a nechte vychladnout.

6.

Krém připravte smícháním másla, cukru, nahrubo pomletých mandlí.

7.

Těsto opatrně a pomaloučku rozviňte.

8.

3/4 krémem rovnoměrně naneste na těsto a opět zaviňte.

9.

Povrch ozdobte zbylým krémem a posypte opraženými nasekanými mandlemi.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 576,3kJ 12 247,6kJ
Bílkoviny 6,1g 47,7g
Tuky 23,2g 180g
Sacharidy 36,7g 285g
Cholesterol 54,1mg 420mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz