Mandlová roláda
Z lehkého mandlového těsta upečeme plát, svineme jej a necháme vychladnout. Opatrně rozvineme, naplníme máslovým krémem s mandlemi a opět svineme do rolády, kterou ozdobíme zbylým krémem a opraženými mandlemi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Z bílků a krupicového cukru vyšlehejte tuhý sníh.
Opatrně vmíchejte všechnu mouku a mleté mandle.
Těsto rozetřete na vymastěný a moukou vysypaný plech.
Pečte asi 15 minut.
Ještě teplé těsto pomocí utěrky sviňte a nechte vychladnout.
Krém připravte smícháním másla, cukru, nahrubo pomletých mandlí.
Těsto opatrně a pomaloučku rozviňte.
3/4 krémem rovnoměrně naneste na těsto a opět zaviňte.
Povrch ozdobte zbylým krémem a posypte opraženými nasekanými mandlemi.
Hodnotit recept: