Losos s chřestem a mandlovým máslem
Opečený losos se zeleným a bílým chřestem vařeným v oslazené vodě a podávaný s mandlemi opraženými na másle s limetovou šťávou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Chřest dokonale omyjte.
Zelený chřest oloupejte ve spodní třetině, bílý oloupejte celý. Dřevnaté konce odkrojte.
Do mírně oslazené vroucí vody vložte nejdřív bílý chřest, po 4 minutách přidejte zelený a vařte ještě 8 minut.
Pak vyjměte, propláchněte studenou vodou a udržujte v teple.
Porce lososa omyjte, osušte, osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a rybu na něm opékejte 3-4 min., otočte a opékejte další 3 minuty.
Rozehřejte máslo, přidejte mandle a lehce opražte.
Limetu pečlivě omyjte horkou vodou, kůru oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Z oloupané limety vymačkejte šťávu.
Obojí přidejte do rozpuštěného másla, lehce osolte a opepřete.
Na připravené talíře položte chřest, na něj porci lososa a pokapejte mandlovým máslem.
Hodnotit recept: