Medový dort
Části několikapatrového korpusu z medového těsta spojujeme marmeládou a pudinkovým krémem. Na závěr polijeme medový dort čokoládovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
poleva
těsto
Postup přípravy
Med, cukr, vejce a máslo za stálého míchání rozpusťte v horké vodní koupeli.
Přidejte jedlou sodu a vníchejte do poloztuhnutí.
Teplou hmotu jemně nakrájejjte do mouky a vypracujte těsto.
Těsto rozdělte na 5 stejných částí.
Každou část vyválejte na velikost dortové formy.
Každou část samostatně (pokud máte více forem můžete dát několik částí najednou) pečte přiližně 10 minut ve vyhřáté troubě.
Po upečení díly natřete nejprve marmeládou, pak náplní, navrstvěte je na sebe.
Hotový dort zatěžte a nechte odstát v chladu.
Na druhý den polijte čokoládovou polevou.
Příprava náplně: mléko s pudinkem zlatý klas uvařte na kaši.
Po vychladnutí přidejte máslo rozmíchané s cukrem a rumem.
Důkladně promíchejte.
Příprava polevy: v horké vodní lázni společně za stálého míchání rozpusťte tuk s nalámanou čokoládou.
Hodnotit recept: