Italské velikonoční čokoládové lanýže
Výborné lanýže ze smetany, čokolády a opražených mletých oříšku smíchaných s kakaem a rumem. Obalujeme je v kakau, oříšcích nebo mandlích.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
Postup přípravy
Smetanu svařte a odstavte.
Čokoládu nalamájte na menší kousky.
Za stálého míchání ji ve smetaně rozpusťte.
Hmotu necháme při pokojové teplotě chvíli vychladnout.
Mezitím mleté oříšky na sucho opražte na teflonové pánvi.
Přesypejte je na pečící papír a nechte vychladnout.
Oříšky s kakaem a rumem lehce vmíchejte do vychlazené směsi.
Dobře umíchanou hmotu uložíte na půl dne do ledničky.
Lžičkou ze ztuhlé hmoty vykrajujte kuličky, rukama je rychle vytvarujte.
Najemno nasekejte ořechy a čokoládu.
Kuličky obalujte v kakau, semínkách, čokoládě, mandlích či pistáciích.
Hotové lanýže vložte do papírových košíčků. Uchovávejte uložené v chladu.
Hodnotit recept: