Pečená mladá kachna s nádivkou
Pečená kachna plněná nádivkou ze slaniny, jarní cibulky, housky a lístků mladých kopřiv, dochucená česnekem a zalitá mlékem. Můžeme podávat se zeleninovým salátem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nádivka
Postup přípravy
Housky smíchejte s kopřivami, drceným česnekem a vše polijte mlékem, aby se pečivo nasáklo.
Pak vmíchejte cibulku se slaninou, žloutky a mandle. Osolte a opepřete.
Do směsi zlehka vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
Kachnu naplňte připravenou nádivkou, otvor sešijte nebo spíchněte jehlami a nožky svažte provázkem.
Pečte hodinu a půl v troubě předehřáté na 180 °C.
Občas polévejte vypečenou šťávou.
Kachnu omyjte a osušte.
Rozetřete česnek se solí.
Kachnu pastou potřete ze všech stran i uvnitř.
Slaninu nakrájejte na kostky.
Zasmahněte slaninu, přidejte nasekanou jarní cibulku a orestujte.
Housky nakrájejte na kostky.
Nasekejte lístky mladých kopřiv.
Hodnotit recept: