Kedlubnová polévka
Kedlubnová polévka s brambory, kuřecími křidélky a a smetanou zahuštěná světlou jíškou. Okořeníme pepřem, mletou paprikou a citronovou šťávou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Kedluben očistěte a nakrájejte na kostičky.
V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opečte dozlatova.
Přidejte kedluben, brambory a zalejte 1l vody.
Vložte očistěná kuřecí křidélka a bobkový list.
Vařte přibližně 20 minut.
Mezitím si z oleje a mouky připravte světlou jíšku.
Jíšku za stálého míchání přidejte do polévky.
Až jsou brambory i kedluben měkké, přidejte smetanu, pepř a mletou papriku.
Chvíli povařte a nakonec podle chuti přidejte citrónovou šťávu a vegetu.
Podávejte teplé.
Hodnotit recept: