Kedlubnová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kedlubnová polévka

35 min. | polévka | 1 175 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka s brambory, kuřecími křidélky a a smetanou zahuštěná světlou jíškou. Okořeníme pepřem, mletou paprikou a citronovou šťávou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 kscibule kuchyňská
1 lvoda
1 lžičkakoření vegeta
1 lžícemouka hladká
1 kslist bobkový
1 lžíceolej
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkašťáva citronová
1 špetkapaprika mletá sladká
100 mlsmetana ke šlehání
2 kskedluben
2 ksbrambory
2 kskuřecí křídla

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.

3.

Kedluben očistěte a nakrájejte na kostičky.

4.

V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opečte dozlatova.

5.

Přidejte kedluben, brambory a zalejte 1l vody.

6.

Vložte očistěná kuřecí křidélka a bobkový list.

7.

Vařte přibližně 20 minut.

8.

Mezitím si z oleje a mouky připravte světlou jíšku.

9.

Jíšku za stálého míchání přidejte do polévky.

10.

Až jsou brambory i kedluben měkké, přidejte smetanu, pepř a mletou papriku.

11.

Chvíli povařte a nakonec podle chuti přidejte citrónovou šťávu a vegetu.

12.

Podávejte teplé.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 249,9kJ 1 175,1kJ
Bílkoviny 2,3g 10,8g
Tuky 3,7g 17,2g
Sacharidy 4,2g 19,7g
Cholesterol 8,2mg 38,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz