Zapečené rybí filé | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zapečené rybí filé

50 min. | hlavní chod | 1 453 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Zapečené rybí filé

Filé pokapané citronovou šťávou, položené na cibuli smíchanou se zelím a vínem. Potřené smetanou pečeme dozlatova a podáváme s podušenými bramborami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
150 gsmetana zakysaná
2 kscibule kuchyňská
2 lžícešťáva citronová
50 mlvíno bílé
50 gmáslo
550 gzelí kysané
750 gfilé rybí
1 špetkapepř černý mletý

na ozdobu

1 hrstnať petrželová

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 25
1.

Filé osolte a pokapejte citronovou šťávou.

2.

Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka.

3.

Cibuli zpěňte na másle a rozložte na dno zapékací mísy.

4.

Na ni rovnoměrně rozdělte zelí, polijte vínem, osolte a opepřete.

5.

Na zelí položte kousky filé, potřete smetanou, přikryjte alobalem.

6.

Zapékejte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

7.

Před podáváním můžete filé posypat nasekanou petrželovou natí.

8.

Vhodnou přílohou jsou dušené brambory.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 322,8kJ 1 452,7kJ
Bílkoviny 7,5g 33,6g
Tuky 3,8g 16,9g
Sacharidy 3g 13,6g
Cholesterol 28,6mg 128,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz