Třešňové koláčky
Koláčky z kynutého těsta, plněné jahodami a třešněmi. Po upečení sypeme cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 kscitrón
  1 špetkasůl
  125 gmáslo
  2 lžícemléko
  2 ksvejce
  20 gdroždí čerstvé
  200 gmouka polohrubá
  250 gtřešně
  250 gjahody čerstvé
  30 gcukr
  na ozdobu
1 lžičkacukr krystal
  Postup přípravy
Čas přípravy: 60
    Čas vaření/pečení: 10
  1.
    Promíchejte polohrubou mouku s cukrem, špetkou soli a rozdrobeným droždím.
2.
    Přidejte kůru z poloviny citronu, změklé máslo, vejce a mléko a vypracujte těsto.
3.
    Z vykynutého těsta vytvarujte na moukou posypaném válu 6 koláčů a dejte je na vymaštěný plech.
4.
    Očištěné ovoce rozdělte na koláče a v předehřáté troubě upečte.
5.
    Ještě teplé koláče posypejte krystalovým cukrem.
Hodnotit recept:


 
           
           
           
         
        