Třešňové koláčky
Koláčky z kynutého těsta, plněné jahodami a třešněmi. Po upečení sypeme cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 kscitrón
1 špetkasůl
125 gmáslo
2 lžícemléko
2 ksvejce
20 gdroždí čerstvé
200 gmouka polohrubá
250 gtřešně
250 gjahody čerstvé
30 gcukr
na ozdobu
1 lžičkacukr krystal
Postup přípravy
Čas přípravy: 60
Čas vaření/pečení: 10
1.
Promíchejte polohrubou mouku s cukrem, špetkou soli a rozdrobeným droždím.
2.
Přidejte kůru z poloviny citronu, změklé máslo, vejce a mléko a vypracujte těsto.
3.
Z vykynutého těsta vytvarujte na moukou posypaném válu 6 koláčů a dejte je na vymaštěný plech.
4.
Očištěné ovoce rozdělte na koláče a v předehřáté troubě upečte.
5.
Ještě teplé koláče posypejte krystalovým cukrem.
Hodnotit recept: