Francouzská polévka v hrníčku
Francouzská polévka s hovězím masem, mrkví, hráškem a žampiony. Pikantnější chuti docílíme přidáním pálivé mleté papriky. Podáváme s houskami zapečenými se sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lvývar hovězí
  1 špetkasůl
  1 lžícenať petrželová
  100 gsýr ementál
  100 ghovězí maso
  100 gmrkev
  100 ghrášek
  4 kshouska
  50 gžampióny čerstvé
  Postup přípravy
Čas přípravy: 15
    Čas vaření/pečení: 20
  1.
    Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky.
2.
    Hovězí maso pokrájejte na proužky.
3.
    Mrkev, hrášek a maso uvařte, dokud není vše měkké.
4.
    Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
5.
    Na rozehřátém oleji je opražte a uduste doměkka.
6.
    Žampióny vložte k masu, osolte.
7.
    Na talíři polévku ozdobte nasekanou petrželovou nať.
8.
    K polévce podáváme housky zapečené se strouhaným tvdým sýrem.
Hodnotit recept:

 
           
           
           
         
        