Drožďová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Drožďová polévka

40 min. | polévka | 394 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Polévku z droždí a masového vývaru zahustíme ovesnými vločkami a na závěr přidáme listový špenát. Servírujeme ozdobenou paprikou a s opečenými chlebovými kostkami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscibule kuchyňská
1 lžíceolej
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkakmín mletý
1 kspaprika
1 kostkabujón masový
1,5 lvoda
150 gšpenát čerstvý
2 lžícevločky ovesné
50 gdroždí čerstvé

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2.

Na rozpáleném oleji zpěňte cibuli.

3.

Přidejte droždí a zalejte horkým masovým vývarem připraveným z bujónové kostky.

4.

Přidejte pomleté ovesné vločky a chvilku povařte.

5.

Na závěr přidejte pokrájený listový špenát.

6.

Polévku ochuťte pepřem, solí, kmínem a přiveďte do varu.

7.

Těsně před servírováním ozdobte paprikou.

8.

Polévku na talíři můžete doplnit opečenými kostkami chleba.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 79,3kJ 393,9kJ
Bílkoviny 0,8g 3,9g
Tuky 0,9g 4,5g
Sacharidy 2,2g 11g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz