Šťavnatá vepřová panenka na špenátu
Vepřová panenka orestovaná na olivovém oleji s bramborami, paprikou a šalotkou. Podáváme na špenátu s dresinkem z jogurtu a česneku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Vepřovou panenku očistěte, naporcujte na malé steaky a mírně osolte.
Krátce je orestujte (ideálně ve fritovacím hrnci) na olivovém oleji a pak je vyjměte.
Omyté brambory se slupkou nakrájejte na měsíčky.
Papriku a šalotku nakrájejte na měsíčky.
Brambory, papriku a šalotku osolte a opékejte asi 25 minut.
K bramborám přidejte opečené vepřové steaky a dopečte.
Z jogurtu, česneku, soli a lžíce olivového oleje připravte dresink.
Na talíře rozdělte brambory, na ně navrstvěte špenát ochucený dresinkem a navrch položte kousky masa.
Hodnotit recept: