Šťavnaté rizoto
Krémové rizoto z rýže, cukety, cibule, chřestu a vína. Zdobíme parmezánem, mátou a petrželovou natí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
Cibule oloupejte a nasekejte.
Chřest oloupejte a na kousky nakrájejte.
Cuketu nakrájejte na kolečka.
Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, přidejte cibuli a zelenou cibulku, chřest, cuketu a ochuťte.
Dále přidejte rýži, dobře promíchejte a podlijte vínem.
Víno nechte vstřebat a rizoto za stálého míchání podlijte vývarem.
Vařte asi 20 minut.
Parmazán nastrouhejte, mátu a nať nasekejte.
Když rýže změkne, přidejte máslo, parmazán, mátu a petrželovou nať, dobře promíchejte a podávejte.
Hodnotit recept: