Fazolový hrnec
Osmahnuté maso (jehněčí či hovězí) podlijeme, okořeníme provensálskými bylinkami, rozmarýnem a česnekem, vaříme a krátce před dokončením přidáme rajčata a nabobtnalé fazole. Hustou polévku podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Fazole propláchněte, nasypte do misky a zalijte studenou vodou.
Nechte odležet přes noc.
Druhý den vodu nevylívejte, ale společně s fazolí ji přelijte do hrnce a uvařte fazole doměkka.
Maso (jehněčí nebo hovězí) umyjte, očistěte a nakrájejte na kousky.
Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Papričku umyjte a pokrájejte na tenké plátky.
Rozmarýn nasekejte.
Na rozpáleném sádle zpěňte cibuli.
Přidejte maso, krátce opečte a podlijte horkou vodou.
Podle chuti osolte, přidejte papričku, provensálské bylinky, rozmarýn a česnek.
Duste vše doměkka.
Rajčata nakrájejte na kousky.
Krátce před dovařením přimíchejte fazoli, rajčata a krátce poduste.
Podávejte s chlebem a se zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: